hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > KLATREFØRER > Marvik > Om Marvik

Marvik

marvik_skvis_ak_2.jpg  jih_marvik.jpg

Introduksjon

En høstdag i 2000 kom en iltelefon fra Håkon med beskjed om at en ny sjefsvegg var oppdaget. Vi kastet oss i bilen og kjørte i retning Suldal - kun avbrutt av en kollisjon og påfølgende raskt skifte av bil. Kort tid etter startet utviklingen av Marvik. De første rutene ble gått i mars 2001. Totalt vil det kunne bli snaut 30 ruter på veggen. Det finnes potensial for en del (stort sett) lettere ruter både 200 m opp til venstre og høyre for veggen som er utviklet.

Klatringa er rundt omkring vertikal via svakt overhengende til bitvis relativt bratt. Klippa er svært klatrebar med tak av alle former og størrelser. Fjellkvaliteten er til tider noget sprø, så det kan finnes noe løst. Vær oppmerksom på dette både ved klatring,  ved sikring og ved opphold under klatrende.
Rutene er fra 17 m opp til drøyt 30 m og generelt av høy kvalitet. Mange av rutene holder seg tørre i noe regn. Sola kommer inn i veggen ved tolvtiden og blir der til du er for sliten til å gjøre noe mer. Det er flatt og fint på bakken ved innstegene. Alle ruter har solide toppankere, med enten stålkarabinere eller ringer.

Adkomst

Marvik Kart.jpg
Fra Haugesund kjører du mot Sauda. Et par mil etter Vikedal tar du av til Marvik/Hebnes. Hvis alt har gått rett skulle du nå være på vei utover Ropeidhalvøya.
For å komme til feltet følger du veien videre ca. 13 km. Når du kommer til avkjøring til venstre ned mot Marvik (på Solland) har du kjørt 200 m for langt... Parkering på veiskuldera ved den lokale bondens vedvirksomhet. Veggen ligger på oversiden av veien ca 2 min gange fra bilen.

NorgeskartetHovedveggen

Filmsvaet