hjem     nettstedkart     skriv ut

Syre, Karmøy

Introduksjon

Ved Syre på Karmøy finnes klatring på to ulike vegger. En liten vegg ved et jorde ikke langt fra krysset i Syre omtales ikke spesielt her. Det finnes kileruter på 5 og 6 tallet her.

Veggen som er av sportsklatreinteresse er ei grisebratt havsjakt med en mulighet for en håndfull ruter. Det kan være en fordel å besøke klippa ved lavvann. Forøvrig anbefales pent vær.

Adkomst

Kjør sørover vestsiden av Karmøy mot Skudesneshavn. Noe før Skudesneshavn tar du av til høyre til Sandvesanden. Kjør forbi parkeringa på Sandvesanden og et par kilometer videre. Parker ved hus/postkassestativ i markant venstresving. Gå over noen beiter utover mot vest til du blir blaut på beina… Leit etter den bratteste havsjakta du kan finne. Du er der.

Buldring

Mye høykvalitetsbuldring er oppdaget rundt på Syre. Problemer fra lett og oppover mot Fb 7b. Førerskisser sies å være på vei…

Ruteoversikt

To rapellfester er borret på toppen. Snufester finnes på de tre borrede linjene. Grunnet de ekstreme omgivelsene oppfordres folk som vil klatre her til å fire over og selv sjekke boltene før klatring. Det er boltet med DMM EcoAnchor syrefast limbolt.

Karmøy Syre.jpgNavn
Grad
Lengde
Sikr.
Kval.
FB
Dato
Kommentar
1Siratrodlet
(prosjekt)
7
10
4 bb
*
OAH
06.08.99

2Syretrip
8-
12
4 bb
**
AK


3Mulig prosjekt
7+


4Mulig prosjekt7


5
Mulig prosjekt9

Fantastisk linje
6
Syrlig kulig
(prosjekt
8
14
6 bb***
AK

Hepp, hepp Anders
7
Mulig prosjekt


8
Mulig prosjekt


9