hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > KLATREFØRER > Espevik > Om Espevik
Espevik
 
rudi_sildarisp.jpg

Introduksjon

EspevikBorgoyCloseTodayLow.jpg
Espevik ble utviklet som klatrefelt av Håkon Hansen på midten av 80 tallet. Etter dette var det svært liten aktivitet i mange år. Boltene som ble satt den gang er håndborrede 8mm, så de har utspilt sin rolle forlengst. Det er de senere år påbegynt en jobb videreutvikling av feltet. I Mars 2008 ble hele feltet re-boltet til høy standard!

Klatringa i Espevik forgår på bratt sva eller loddrett granitt av meget høy kvalitet. Elegant, finger og teknikk krevende klatring.

 

 

Klatrefeltene i selve Espevik består av tre separate vegger: Hovedveggen, Svingveggen og Øvingsfeltet.  I hovedveggen er det mest bolteruter, men også noen kilruter. I Svingveggen finnes bolteruter på 6 og 7 tallet.
Øvingsfeltet har blitt gjenoppdaget i 2005 og fått en del nydelige nye bolteruter.I tillegg er det variert lett klatring på 4 og 5 tallet på egne kiler. Endel toppfester til kilerutene finnes.

espevik_foto.jpg


 

 

 

 

 

 

 

 

Adkomst

Espevik Kart.jpgFra Haugesund kjører man forbi Aksdal på E134 mot Oslo. Sving av mot Nedstrand ca. 1 km etter Aksdal. Kjør forbi Skjoldastraumen og en drøy mil videre til man får Amrock steinknuseri på høyre hånd ned mot sjøen. Parkering på veiskuldera eller på Amrock sin parkeringsplass. NB! Parker slik at du ikke hemmer trafikk til og fra steinbruddet!

Norgeskartet